Copyright © 2017 Chryssida - All rights reserved  -  privacypolicy

Regel vandaag nog uw vakantie op Kreta


Heeft u na het lezen van de informatie op onze website interesse gekregen in een vakantie op Chryssida?

Klik dan op de button hieronder om uw vakantie te boeken via TUI.

Boek uw vakantie

Met Chryssida als uitgangsbasis, kunt u binnen maximaal 1,5 uur rijden met de auto de mooiste stranden van Europa bezoeken. Hieronder vindt u een opsomming van de stranden die zeker een bezoek waard zijn.

Elafonisi

Een vakantie op West Kreta is pas compleet met een bezoek aan dit strand.

Wanneer u met de auto, bus of scooter van Chania komt en over de kronkelende smalle weg de bergen in trekt richting de zuidwest kust, dan komt u bij Elafonisi (73 kilometer van Chania stad). Elafonisi is een klein eilandje op ongeveer 150 meter van de kust. Zowel op het eilandje als op het vasteland zijn prachtige stranden. Velen vinden dit de mooiste stranden van Kreta.

Na het strandbezoek is het zeker aan te bevelen om de weg langs de Westkust terug te nemen. Let onderweg goed op bij de borden waar twee maal Chania wordt aangegeven. Sla hier linksaf. Langs de Westkust zijn enkele restaurants met een fantastisch uitzicht over de zee.


Gaat u op eigen gelegenheid, zorg dan dat u vóór 10:30 op het strand bent. Daarmee blijft u de tourbussen voor, geen dampende bussen op de route, en u bent verzekert van een strandbedje aan de waterlijn.

Klik  op de foto voor de vergroting

Falasarna

Klik op de foto voor de vergroting

Falasarna ligt 52 kilometer van Chania stad en is met de auto binnen één uur bereikbaar via het dorp Platanos. Het heeft een groot zandstrand, één van de mooiste stranden van Kreta. Aan het strand zijn er allerlei watersportvoorzieningen en er zijn  ligstoelen en parasols. Het water heeft mooie turquoiseachtige kleuren.
Aan het strand van Falasarna worden regelmatig Beachparty’s georganiseerd en dat trekt duizenden jongeren uit de wijde omgeving aan. Vooral de Beach party van augustus is zeer bekend.

Strand van Elafonisi Strand van Falasarna

De mooiste stranden van West Kreta.