Copyright © 2017 Chryssida - All rights reserved  -  privacypolicy

Regel vandaag nog uw vakantie op Kreta


Heeft u na het lezen van de informatie op onze website interesse gekregen in een vakantie op Chryssida?

Klik dan op de button hieronder om uw vakantie te boeken via TUI.

Boek uw vakantie

Op deze pagina zullen we de locaties opnemen die u nu niet direct in de gidsen aantreft. Veel van deze locaties zijn ontdekt over de 10 jaar dat we bij Chryssida hebben gelogeerd en andere zullen nog worden toegevoegd. De Samensteller van deze website woont nu op Kreta, op steenworp afstand van Chryssida, dus we blijven goed op de hoogte over de laatste ontwikkelingen op West Kreta.

Restaurant Bahar

Vakantie in het buitenland is toch vaak een speurtocht naar de verborgen restaurantjes die net even dat beetje meer geven. Natuurlijk kunt u op Chryssida heel goed terecht in het restaurant bij Kostas, maar er is meer. Op pakweg 30 minuten met de auto vindt u zo’n pareltje. Het restaurant Bahar ligt op het schiereiland, ver weg de drukte. Wat voornamelijk opvalt is; de prijs kwaliteitverhouding en de uitstekende verzorging van het product. Wilt u even iets anders dan de standaard, dan bent u hier zeker aan het goede adres.

Restaurant Bahar ………

Klik op de foto voor de vergroting

Samaria Kloof

Klik op de foto voor de vergroting

Een intensieve wandeling van 18 km door de langste kloof van Europa, de Samaria Kloof, die in 1965 tot natuurreservaat werd bekroond. Een must voor de echte wandelaars. De kloof bevindt zich ten Zuiden van de stad Chania, in de witte bergen. Gemiddeld duurt de wandeling 5 uur. De wandeling is minder geschikt voor (kleine) kinderen en ouderen.


Het is belangrijk om goed schoeisel te dragen tijdens de tocht. Zorg dat je schoenen goed ingelopen zijn en een goed profiel hebben. Bergschoenen zijn niet noodzakelijk. Sportschoenen voor buitengebruik zijn voor de meeste mensen voldoende. De kloof lopen op gympen of sandalen is sterk af te raden. Dit levert zeker problemen op.


Langs de route van de tocht wordt geen eten verkocht. Het is dus raadzaam om zelf wat eten mee te nemen. Vergeet dus niet voor het lopen goed te eten. Het drinken van water is vooral als het warm is noodzakelijk. Langs de route zijn verschillende waterbronnen waar water uit getapt kan worden. Dit water is schoon en kan zonder problemen gedronken worden. Drink onder geen beding water uit de rivier.

Waterparadijs

Klik op de foto voor de vergroting

Op nog geen 20 minuten rijden met de auto, ligt een fantastisch waterparadijs. Voor de kinderen een heerlijke dag uit, maar vader en moeder zullen ook volop genieten. Wij komen een aantal keren per jaar in dit waterparadijs, maar het verveelt nog steeds niet. Het zelf meebrengen van eten en drinken is geen probleem, wat de kosten voor zo’n dag uit flink drukt.
Limnoupolis Waterparadijs……...

Koumos

Klik op de foto voor de vergroting

Op circa 25 minuten rijden met de auto, ligt het complex Koumos.
Een vrouw deed een eenvoudig verzoek aan haar talentvolle man om een tafel van steen te bouwen. Dit verzoek, bleek het begin van een vreemde obsessie voor Yorgos Khavaledakis. Het resultaat zijn een aantal prachtige tuinen waarin zeer opvallende creaties zijn gebouwd. De Koumos Taverne ligt in de olijf boomgaarden net even buiten buiten Kalives.


Naast de Inka supermarkt in Kalives gaat u omhoog en volg de borden naar de taverna.
Met de sfeer verlichting in de taverna is het ‘s avonds romantisch eten.


Koumos Taverne……..

Restaurant Bahar Samaria kloof Waterparadijs Koumos restaurant

Verrassende en opmerkelijke locaties op Kreta.